Web Analytics Made Easy - Statcounter

پریسا حسین‌زاده رتبه دوم دومین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران در گفت و گو با خبرنگار سینمایی ایرنا، با اشاره به وجود خلاهای پژوهشی در حوزه فیلم کوتاه گفت: به نظرم در حوزه فیلم کوتاه مساله پژوهش مورد غفلت قرار گرفته است. فیلنامه نویسان تصور می کنند نوشتن روایت های رئالیستی و تجربه هایشان بدون اتکا به پشتوانه های پژوهشی کافی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلمسازان نیز به این مساله توجه نمی کنند که فیلمنامه خوب شاکله اصلی ساخت یک فیلم خوب است. فیلمنامه نویس باید متبحر باشد و از منظر مباحث تئوری سینما را کاملا بشناسد. 

حسین زاده تصریح کرد: در محیط های دانشجویی می دیدم که معمولا دانشجویان تمایلی به پژوهش ندارند و بدون تسلط فیلمنامه نویس هم مسائل زیادی در خروجی کار مورد بی توجهی قرار می گیرد. فیلمنامه نویس بدون پژوهش نمی تواند تمرکزی بر کار داشته باشد. بنابراین وقتی قرار است به موضوعی بپردازد که تجربه مناسبی از آن ندارد، باید به آن بپردازد و ابعاد آن را درست منتقل کند.

وی با تاکید بر اهمیت تحقیق و مقاله نویسی درباره محور فیلم های تجربی که امسال مورد تاکید سومین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران است، گفت: هر بار یک فیلمساز در حوزه فیلم تجربی تسلط داشته، خروجی خوب، نتیجه آن شده است اما هر وقت تسلط نداشته نتوانسته موفق شود. باید به این زمینه تخصصی توجه شود و فیلمنامه نویسانی در حوزه فیلم کوتاه و به ویژه سینمای تجربی تربیت شوند که به صورت حرفه ای به این ماجرا بپردازند. 

این مدرس فیلمنامه نویسی، گفت: تمایل دارم در دوره سوم همایش هم شرکت کنم. زیرا فیلم های تجربی حوزه مورد علاقه ام هست و فکر می کنم در فیلمنامه نویسی باید به سمت کارهای تجربی حرکت کنیم. اهالی فیلم کوتاه در آثار داستانی خود گاهی به کلیشه و تقلید از ساختارهای موجود که از سینمای بلند به فیلم کوتاه دیکته می شود، می پردازند و به تجربه کردن توجهی ندارند.

حسین‌زاده افزود: انگار قصد این است فیلمنامه کوتاه داستانی برای جلب نظر مخاطبان نوشته شود و این کارها عمدتا به سمت سینمای بلند و بدنه می رود. در واقع اهمیتی به این که یک اثر هنری در حال تولید است داده نمی شود. اگرچه شرایط فیلم کوتاه و کیفیت تولیدات نسبت به جریان غالب فیلم بلند بسیار بهتر است اما به طور کلی اگر فیلمساز قاعده ها را به خوبی بشناسد می تواند بعدها این قاعده ها را بشکند. 

وی خاطرنشان کرد: به نظرم حالا که موضوع محوری سومین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران، فیلم تجربی است به محققان پیشنهاد داده شود که وقتی روی فیلم های تجربی تمرکز می کنند، همزمان این آثار به نحوی که کپی رایت هم رعایت شود، نمایش داده شوند یا در نشستی مجازی، فیلمسازان آن ها حضور داشته باشند و نظریات پژوهشگران را درباره فیلم ها بشنوند. بهتر است مخاطبان بیشتر با نمونه ها و مصادیق فیلم های تجربی آشنا شوند. زیرا اغلب مردم این فیلم ها را ندیده اند و فرصت اکران نیز برای این فیلم ها کمتر وجود دارد. 

حسین‌زاده همچنین درباره نحوه حضورش در این رویداد سال گذشته برگزار شد، گفت: از طریق فضای مجازی در جریان فراخوان دومین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران قرار گرفتم. ساکن بندرعباس هستم و در دفتر انجمن سینمای جوانان ایران در بندر هم فیلمنامه نویسی تدریس می کنم. به دلیل این که حوزه مورد علاقه ام پژوهش بر فیلمنامه ها است سال گذشته در این همایش شرکت کردم.

سومین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران به دبیری سعید پوراسماعیلی و دبیری علمی‌احمد الستی ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰ در بخش‌های مقالات پژوهشی، جستارهای آزاد و ترجمه با محوریت سینمای تجربی برگزار می‌شود.

آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات به این رویداد ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ است. متن کامل فراخوان در سایت انجمن سینمای جوانان ایران  آمده است.

برچسب‌ها سینمای ایران سعید پوراسماعیلی فیلم کوتاه فیلمنامه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سینمای ایران سعید پوراسماعیلی فیلم کوتاه سینمای ایران سعید پوراسماعیلی فیلم کوتاه فیلمنامه همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران فیلم های تجربی حوزه فیلم حسین زاده فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۶۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستمزدم برای فسیل کم بود

به گزارش همشهری آنلاین، هفته گذشته بیانیه صنفی انجمن فیلمنامه‌نویسان خانه سینما منتشر شد که در آن علیرغم اذعان به کم بودن دستمزدهای پیشنهادی نویسندگان برای سال پیش‌رو، قیمت‌های پایه برای نگارش فیلمنامه سینمایی و تلویزیونی اعلام شد.

در این بیانیه دستمزد نوشتن یک فیلمنامه کامل سینمایی ۵۰۰ میلیون تومان و بالاترین رقم بود. دستمزد نگارش هر قسمت سریال تلویزیونی ۸۰ میلیون تومان و جالب آن‌که این رقم برای هر قسمت سریال نمایش خانگی، ۱۲۰ و ۱۵۰ میلیون تومان اعلام شده بود. به بهانه این بیانیه و ارقام اعلام شده با حمزه صالحی، نویسنده و فیلمنامه‌نویس فسیل و بسیاری از فیلم‌های کمدی چند سال اخیر به گفت‌وگو نشستیم.

صالحی در واکنش به قیمت‌ها و درصد تحقق‌ آن برای نویسندگان گفت: با توجه به اینکه رقم دستمزد برای کارگردان‌ها و بازیگرها افزایش پیدا کرده طبیعتا قیمت نوشتن فیلمنامه هم باید افزایش پیدا کند. اگر دو سال پیش قیمت نوشتن یک فیلمنامه ۷۰ میلیون تومان بود برای شرایط فعلی طبیعتا باید بیشتر باشد اما من فکر نمی‌کنم اعداد اعلامی جدید هم محقق شود. در فیلمنامه‌نویسی مجوزی نداریم و هر کس اراده کند می‌تواند فیلمنامه بنویسد

صالحی ادامه داد: واضح است که ما سازوکار درستی نداریم. در دنیا مبلغ دستمزد برای فیلمنامه‌نویس، یک درصدی از قیمت پروژه است؛ مثلا در ترکیه بین ۷ تا ۱۱ درصد پروژه را به فیلمنامه اختصاص می‌دهند اما اینجا این‌گونه نیست.

جزئیاتی تازه درباره سال گربه و بهرام افشاری | کمدی متفاوت در سینمای ایران ارگان‌ها و دفاتر خصوصی این ارقام را جدی نمی‌گیرند

نویسنده فیلم بخارست با بیان آن‌که با اعلام ارقام از سوی انجمن مخالف نیست، توضیح داد: من مخالف این نیستم که عدد اعلام شود اما مکانیسم اجرایی برای محقق کردن آن نداریم. باید تکلیفی به ارگان‌ها اعلام شود و دفاتر خصوصی سازوکاری داشته باشند تا ملزم شوند این عدد را رعایت کنند. تا وقتی که هیچ تکلیفی به عهده ارگان‌ها یا تهیه‌کننده نباشد با شما چانه می‌زنند و آن عدد را دریافت نمی‌کنید. در پلفترم ژانر اجتماعی اقبال بیشتری دارد اما عددی که برای دستمزد نوشتن هر اپیزود در پلتفرم‌ها هم اعلام شده احتمال خیلی ضعیفی دارد که محقق شود مگر برای پروژه های خاص و تاریخی

این نویسنده در پاسخ به اینکه چرا این اتفاق بیشتر برای نویسنده‌ها در سینما رخ می‌دهد، افزود: کارگردان باید مجوز بگیرد تا نامش به عنوان کارگردان یک اثر ثبت شود ولی در فیلمنامه‌نویسی مجوزی نداریم و هر کس اراده کند می‌تواند فیلمنامه بنویسد.

حمزه صالحی نویسنده فیلم «فسیل»

او ادامه داد: از این رو در بازار قیمت‌شکنی اتفاق می‌افتد و اگر میزان دریافتی شما عدد بالایی باشد با شما کار نمی‌کنند چراکه قیمت‌های خیلی پایین‌تری وجود دارد. قیمت را نصف می‌کنند و با یک فیلمنامه‌نویس دیگر کار می‌کنند.

نویسنده فیلم انفرادی با اشاره به نقش انجمن فیلمنامه‌نویسان گفت: در کانون فیلمنامه تعامل وجود دارد و مشکل از سوی آنها نیست. کانون باید برای ارشاد مکانیسمی تعریف کند تا این را یک تکلیف برای ارگان‌ها و دفاتر بداند. حتی نه برای سقف قیمت اما حداقل برای کف دستمزد یک عددی تعیین شود.

در این بیانیه حتی قیمت‌ها به تفکیک ژانر نوشته نشده‌اند!

صالحی بیانیه منتشرشده را فاقد دسته‌بندی دانست و ادامه داد: در این بیانیه حتی آثار از نظر ژانری دسته‌بندی نشده‌اند و کسوت و سابقه نویسنده دسته بندی نشده است. مشکل اجرایی همین است که یک عدد برای تمام شرایط اعلام می‌شود؛ در صورتی که شرایط فیلمنامه اجتماعی و کمدی زمین تا آسمان فرق می‌کند. در این بیانیه حتی آثار از نظر ژانری و کسوت و سابقه نویسنده، دسته بندی نشده اند. در صورتی که شرایط فیلمنامه اجتماعی و کمدی زمین تا آسمان فرق می‌کند

وی افزود: من هم اگر فیلمنامه اجتماعی بنویسم با قیمت کمتری این کار را می‌کنم چراکه سینمای اجتماعی، سینمای حمایتی است. همه می‌دانیم که بودجه تهیه‌کننده برای چنین آثاری، مانند فیلم کمدی نیست، حتی بازیگری که برای فیلم کمدی ۳ میلیارد پیشنهاد می‌دهد برای فیلم اجتماعی با ۶۰۰ یا ۷۰۰ میلیون تومان هم کار می‌کند.

او با اشاره به وضعیت متفاوت در پلتفرم‌ها، دسته‌بندی دستمزدها را مهم دانست و افزود: در پلفترم، ژانر اجتماعی اقبال بیشتری دارد آنجا می‌توان این نسبت را برعکس کرد یا به هم نزدیک کرد اما عددی که برای دستمزد نوشتن هر اپیزود در پلتفرم‌ها هم اعلام شده احتمال خیلی ضعیفی دارد که محقق شود مگر برای پروژه‌های خاص و تاریخی.

فیلمنامه‌ اجتماعی با ۵۰ تا ۷۰ میلیون خرید و فروش می‌شود

نویسنده تگزاس۲ با بیان اینکه ارقام اعلام شده حتی به فیلم‌های کمدی هم تعلق نمی‌گیرد، گفت: در ژانر کمدی شاید من جزو کسانی باشم که دستمزد مناسب‌تری دریافت می‌کنم اما این قیمتی که اعلام شده حتی به من هم تعلق نمی‌گیرد. دستمزد نوشتن فیلمنامه اجتماعی خیلی از این کمتر است و در جریانم که با ۵۰ یا ۷۰ میلیون فیلمنامه اجتماعی خرید و فروش می‌شود.

صالحی در نهایت با اشاره به پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران پس از انقلاب یعنی فسیل که نوشتن فیلمنامه آن برعهده خودش بوده، گفت: در پروژه فیلم فسیل با فروش میلیاردی که داشت هم قیمت نگارش سال گذشته، به من تعلق نگرفت. من خیلی وقت است با آقای عامریان کار می‌کنم و رویه ایشان به این ترتیب است که وقتی فیلمی می‌فروشد، خودشان یک هدیه در نظر می‌گیرند.

کد خبر 849248 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون ایران سینمای ایران چهره‌های مشهور

دیگر خبرها

  • ساکت الهامی و یک انگیزه مهم برای شکستن رکورد پرسپولیس
  • دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم/ نگاهی به فیلم مست عشق
  • چهره‌های مشهور ادبیات که مست عشق پارسا پیروزفر را دیدند | میرجلال‌الدین کزازی: از آغاز تا انجام، شادمان و خشنود بودم...| تصاویر
  • دستمزدم برای فسیل کم بود
  • تگرگ موجب شکستن شیشه خودرو‌ها و منازل دُرح سربیشه شد
  • شکستن شاخ گوزن شمالی در هنگام مبارزه + فیلم
  • تلاشم شکستن رکورد دنیا در فری استایل است
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • داستان شکستن مارپیچ سکوت را برای نوه‌هایتان تعریف خواهید کرد
  • شکست‌ناپذیری در ۴۷ بازی متوالی؛ خیز لورکوزن برای شکستن رکورد تاریخی بنفیکا